A számok (magukért) beszélnek

Mekkora költséget jelent Önnek a humán erőforrás? Költség vagy befektetés? Mennyibe kerül a munkatársak elvándorlása? Mennyibe kerül az a döntés, ha egy leépítés során nem a "megfelelő" embereket küldik el? Szűkülő piac? Visszaeső megrendelések?

Fussa át egyetlen perc alatt az alábbi számokat: 

Egy 20 fős osztályról az elmúlt 12 hónapban 3 ember távozott, helyükre 3 új munkatársat vettek fel. Az adott osztályon az átlagos havi bruttó jövedelem közterhekkel együtt 160.000,- Ft volt.

Optimista becslést készíttettünk ügyfelünkkel:  

Az új munkatársak keresésének költségei alatt az online hirdetés és a (végül nem alkalmazott) fejvadász költségeit értettük. A betanítás költségei alatt az ebben közreműködő munkatárs és/vagy a szakmai vezető órabérét, valamint a betanítás során felmerült (utóbb minimálisnak bizonyult) anyagköltséget számszerűsítettük. A munkába állás és az új munkatárstól elvárt teljesítmény elérése közötti időszakban elmaradt, a régi munkatárs által generált korábbi, átlagos forgalom járult még hozzá ahhoz a 3 x 500.000,- Ft-hoz, amibe – az optimista megközelítés szerint – a 3 ember távozása és a 3 új munkatárs kiválasztása került. (Ez az összesen 1.500.000,- Ft már azzal a különbséggel csökkentett "ár", ami az új munkatársak próbaideje alatti alacsonyabb jövedelemből adódik.)

Becsülje meg a fentiek szerint saját cégénél az elvándorlás árát akár csak egyetlen munkakörben!

Szűkülő piac? Visszaeső megrendelések? Az elmúlt fél évben (2009 Q1) kétszer annyian használtak Profil XT kompetencia felmérést, mint az azt megelőző teljes évben!

A teljesítmény előrejelzése mellett arra kapunk választ a Profil XT kompetencia teszt segítségével, hogy pontosan

- mi a különbség magyarázata az Önök vállalkozásában legjobban teljesítő munkatárs és az átlagosan / átlagon alul teljesítő munkatársak között,

- hogyan és kikkel dolgozható le ez a különbség,

- hogyan érhetünk el átlagon felüli megtérülést a munkatársakra költött pénzek (jövedelem, képzés, kiválasztás) esetében? 

Értékesítési tréninghez használható kompetencia tesztekről olvasson tovább itt

Profiles International Hungary  http://www.pih.hu/ * http://www.profilesinternational.com/

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés