Profiles-tipp: Minőségi csere

Az alábbi cikk Önnek szól, ha legalább 20 értékesítő, ügyfélkapcsolatokkal rendelkező, az árbevétel-alakulás tekintetében kulcspozíciót betöltő munkatársat foglalkoztat, és látja a különbséget az egyes munkatársak teljesítménye, eredményei, erőfeszítései, és nem utolsó sorban hozzáállása között.

 

A Profiles javaslata a következő: Rendezze sorba az egyes munkatársakat az elmúlt három-hat hónapban elért eredményeik alapján! Az eredmény alatt lehet akár az üzletkötő (értékesítő, területi képviselő,  üzletben értékesítő munkatárs) által generált átlagos havi árbevételt, akár profitot is érteni, arra ügyeljünk, hogy Ft-ban kifejezhető, objektív kritérium alapján rendezzük sorba azokat, akik azonos termék/szolgáltatás értékesítésével, nagyjából hasonló körülmények között foglalkoznak.

Profil XT: A "hardware" felméréséhez

A következő lépés: készítsünk egy ún. optimális kompetencia-profilt az adott munkakörhöz. Ezek lesznek azok a pontosan meghatározott készség-, képesség-szintek, tulajdonságok, amelyek a fenti rangsorban legjobban teljesítő 10 munkatársunkat jellemzik. (A Profiles-nál az ilyen felmérésekhez a teljes személyiség - a gondolkodásbeli képességek, a viselkedésbeli tulajdonságok és a szakmai érdeklődés jellegének online feltérképezését javasoljuk - ez a Profil XT.)

A 20 munkatárs munkaköri rátermettsége: a százalékban kifejezett hasonlóság ("job match") az egyes munkatársak egyéni "teszt-eredményei" és az optimális kompetencia-profil között.

Az alábbi táblázat foglalja össze az eddigieket:

  Név Árbevétel átlag (Ft / hó) Munkaköri rátermettség (%)
1. Tóth György 1.210.000,- Ft 91%
2. Zsolt Péter 1.170.000,- Ft 89%
3. Erőss Bálint 1.150.000,- Ft 89%
...      
10. Kiss Anett 920.000,- Ft 81%
11. Ábrahm Nóra 805.000,- Ft 75%
...      
20. Tauth Attila 690.000,- Ft 57%

A Profil XT felmérést használó Profiles Partner beszámolója szerint a legjobb 10 munkatárs havi árbevételének átlaga 1.090.000,- Ft / hó, míg a 11-20. helyen lévő munkatársak havi árbevételének átlaga 730.000,- Ft / hó. A legjobb 10 esetében a munkaköri rátermettség legalább 81%-os, alattuk pedig 75%, vagy ennél kevesebb.

 

kompetencia-teszt

A Profiles-tipp: Mérjük folyamatosan a hozzánk jelentkező, látókörünkbe kerülő, honlapunkon regisztráló munkatárs-jelölteket, és vegyük fel őket ebbe a munkakörbe minden olyan esetben, amikor az eddig is használt felmérés (mérőeszköz) 81% feletti munkaköri rátermettséget mutat. Az ő esetükben arra számíthatunk, hogy a legjobb 10 emberünkhöz (legalább 81%-ban) hasonló készségek, képességek, tanulási stílus "birtokában" az átlagos havi teljesítmény a betanulást követő hónapokban eléri a havi 1.090.000,- Ft-ot - szemben az átlagon alul teljesítő kollégákkal. Minden egyes "csere" havonta (átlagosan) 360.000,- Ft-ot (évente 4,3M Ft-ot) hoz a vállalkozás tulajdonosainak.*

Munkakör-specifikus kompetenciák elemzése - az eredményesség, a hatékonyabb fejlesztés, menedzsment érdekében - a Profiles "virtuális" (online) assessment center segítségével

A Profiles felmérései eddig 65.000 vállalkozásnak segítettek megválaszolni, hogyan lehet a munkatársakra költött pénzek esetében átlagon felüli megtérülést elérni. "Emberekre, HR-re költött pénz" egy tréning, egy képzés is, de szorosan ide tartozik az is, hogy alkalmazunk-e holnaptól egy új munkatársat, hogy a kiválasztásához használunk-e fejvadászt, hogy foglalkozunk-e a fluktuáció, az elvándorlás költségeivel, és nem utolsó sorban az abból származó elmaradt profittal, hogy nem minden munkatársunk dolgozik egyformán magas / kiemelkedő eredménnyel.

Amennyiben kipróbálná a Profil XT kompetencia tesztet és a Profiles értékelő központot (assessment center-t), várjuk jelentkezését egy bemutató egyeztetéséhez az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen!

* A Profiles alapvetően nem a "minőségi cserét" javasolja. Az online assessment center-ben egyetlen kattintásnyi távolságra van az az ún. coaching jelentés, amely a főnököt nagyon gyakorlatias "útmutatóval" látja el, hogyan vezesse, hogyan fejlessze az egyes munkatársakat, hogy kompetenciák (és eredmények) tekintetében minél közelebb kerüljenek az átlagon felül teljesítő kollégáikhoz.

 

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés