Fejvadász helyett...

...ügyfeleinknek gyakran azt javasoljuk, hogy a toborzás egyik lépését - az álláshirdetés megfogalmazását és publikálását bízzák a cég legjobb marketingesére. Legyen az ő feladata - természetesen a vezetőtől, a HR-től származó információ alapján - a kreatív anyag, a figyelem-felkeltő szöveg, a megjelenés megtervezése, összeállítása, majd a megcélzott álláskereső közönség olvasási, tájékozódási szokásainak megfelelően annak elhelyezése.

A következő cikk arról szól, amit a fejvadász az esetek többségében kihagy, és amit a fejvadász kihagyásával "megnyerhetünk". 

 

 

A siker mércéje itt egyértelműen a beérkezett önéletrajzok és az elvárt tapasztalattal, tanulmányokkal rendelkező jelöltek számának aránya. Ehhez (a "félsikerhez") még biztosan nem szükséges fejvadászt fizetni, ezt a néhány fős vállalkozás vezetője, vagy a KKV, nagyvállalat HR-es, marketinges csapata is el tudja érni.

 

Félsikert sem érhetünk el, ha a munkaköri feladatok jellegéből nem tudjuk levezetni, milyen tulajdonságokkal rendelkezzen az ideális jelölt. (Kb. 10 perc alatt készíthet egy "finomhangolásra" szoruló, de az Ön véleményét tükröző közelítést az ideális jelölt kompetenciáiról.) 

A következő lépés a jelentkezők előszűrése. A telefonnál hatékonyabb eszközt ebben a fázisban nehezen találni. Négy-öt előzetesen rögzített kérdés, jelöltenként maximum négy-öt perc.

 

A harmadik lépés - amit a fejvadász az esetek többségében mindig kihagy

 

Használjunk - lehetőség szerint online - kompetencia tesztet a jelöltek munkaköri rátermettségének méréséhez. Az ún. normatív kompetencia tesztek segítségével pillanatok alatt lehet meghatározni az adott munkakörben legeredményesebben dolgozó ("már bizonyított") munkatársak felméréséből az optimális munkaköri kompetencia profilt. Ezt a profilt fogjuk a későbbiekben minden jelölt kompetencia teszt-eredményéhez hasonlítani, a hasonlóság mérőszáma pedig nem más, mint a munkaköri rátermettség. Világviszonylatban is kimagasló megbízhatósága mellett azért javasoljuk a Profil XT kompetencia felmérést a kiválasztáshoz, mert a jelölt viselkedésbeli tulajdonságain kívül a tanulási ütemét (stílusát), szókincsét, szövegértését, számolási képességeit és a szakmai érdeklődés (motiváció) jellegét is pontosan feltérképezi.

A Profiles online értékelő központból (assessment center-ből) automatikusan érkező kiválasztási jelentés éppen a jelöltre szabott interjúkérdés-javaslatokkal segít azon készségek, képességek, tulajdonságok mentén, ahol a jelölt "kilóg" az optimális profilból. Gombnyomásra érkezik a coaching riport is - holnaptól alkalmazható vezetési, fejlesztési javaslatokat kapunk ahhoz, hogy a felmért jelölt / munkatárs hogyan tehető a "legjobbjainkhoz" hasonlóan eredményessé.

A Profil XT kompetencia felmérés, a teljes személyiséget ("total person") feltérképező profil használatával - nemzetközi kutatások szerint - ötször eredményesebbek lehetünk a kiválasztási döntés során - összehasonlítva a kizárólag interjúkra és az önéletrajz ellenőrzésére épülő technikához képest.

 

Mennyibe kerül a fejvadász, milyen hozadéka lehet a Profil XT-nek?

 

A fejvadász ára - néhány kivételtől eltekintve - a jelölt éves bruttó fizetésének (rosszabb esetben juttatási csomagjának) 25 százaléka. Ha néhány hónapon belül csalódnánk a fejvadász szubjektív véleménye (interjú) alapján is támogatott jelöltben, sok esetben számíthatunk arra, hogy ugyanaz a fejvadász új munkatársat szállít nekünk. ("A megbízási díj nem jár vissza...", de kezdhetjük elölről a munkatárs kiképzését, betanítását.) A fejvadásznál biztosan felmerülő (őt terhelő) költség - az állás meghirdetése egy-egy ismertebb site-on (profession.hu, jobline.hu, stb.) kb. 25 - 50000,- Ft egy teljes hónapra - munkakörönként. Innen a regisztrált álláskereső hetente kap értesítést az érdeklődési körének megfelelő hirdetésekről, illetve ezért az összegért szűrni is lehet a regisztrált - több ezer - önéletrajzot - a legapróbb részletek, korábbi munkahelyek, iskolák és a legkülönbözőbb kulcsszavak szerint.  

 

A Profil XT (online) kitöltésének időigénye kb. 60 perc, a felmérés mindenféle felügyelet nélkül elvégezhető a világ másik felén lévő, internetes kapcsolattal rendelkező számítógépről is. Egy-egy munkakör optimális kompetencia-profiljának kialakítása az adott munkakörben dolgozó legjobb munkatársak idejéből 60-60 percet, és / vagy a munkakört irányító vezető(k)től legfeljebb 10-10 perces közreműködést igényel.

 

A Profil XT kompetencia teszt használatával elkerülhető költség a fejvadász ára, a felesleges betanítás költsége, a drasztikusan csökkenő elvándorlás, fluktuáció költsége. A megszerezhető extra jövedelmet az az információ "generálja", ami egy lézer pontosságával mutat irányt ahhoz, hogyan vezessük, hogyan fejlesszük az új munkatársat, hogy a nálunk "már bizonyított" munkatársak (árbevételben, profitban, megtartásukban elért) eredményeit reprodukáljuk.

 

Kipróbálná a Profil XT kompetencia tesztet? Írjon nekünk e-mail-t, olvassa el gondolatainkat, javaslatainkat azokról az emberekhez kapcsolódó "beruházásokról, befektetésekről", amikhez a Profiles átlagon felüli megtérülést biztosíthat Önnek is! (Beruházás, befektetés alatt ne csak egy képzésre, tréningre gondoljon, hanem arra is, hogy alkalmazzon-e holnaptól egy új munkatársat, foglalkoztasson-e fejvadászt, coach-ot, foglalkozzon-e az elvándorlás, a fluktuáció költségével, illetve azzal az elmaradt bevétellel, profittal, ami abból származik, hogy nem minden munkatársa dolgozik egyforma eredménnyel!)

 

Kérjen további információt, vagy egyeztessen velünk időpontot az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen, vagy a 06 20 953 7173-as telefonszámon!

 

Akik már kipróbálták a Profiles assessment center-t: 10 - 20 fős kisvállalkozások, értékesítő csapatok, kereskedő cégek, KKV-k, gyártással, termeléssel foglalkozó vállalatok, takarékszövetkezetek, több ezer fős kereskedelmi bankok, call-, contact center-ek, és néhány Legjobb Munkahely (www.pih.hu)    

 

© Profiles International Hungary, Székely Gábor 

 

     

 

 

 

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés