Kiválasztás kompetencia teszttel

Kiválasztáshoz a Profiles a Profil XT kompetencia teszt használatát javasolja.

Első lépésként a Profiles Assessment Center segítségével egy ideális kompetencia-profilt, ún. teljesítmény-modellt készítünk az adott munkakörhöz: a kompetencia-teszt segítségével feltérképezzük, milyen kompetenciák, és azok milyen sziintje közös azokban a munkatársakban, akik az adott munkakörben mintaként szolgálnak. Amikor a kiválasztáshoz mintaként szolgáló munkatársak meghatározása a kérdés, azt javasoljuk, hogy objektív kritériumok - pl. az elmúlt időszak teljesítménye - alapján jelöljék ki őket.


Objektív a kompetencia teszt eredménye?

 

A Profil XT kompetencia teszt kitöltése során indirekt kérdések megválaszolására kérjük a résztvevőket - ők a válaszadás során jellemzően nem is tudják, milyen kompetenciák feltérképezésére irányul egy-egy kérdés.


Munkaköri rátermettség mérése

Miután az adott munkakörben mintaként szolgáló munkatársak kompetencia teszt-eredményeiből a Profiles Assessment Center összeállította az ideális kompetencia-profilt, ehhez a profilhoz fogjuk hasonlítani a jelöltek által kitöltött kompetencia tesztek eredményeit.

Az értékelő központ a grafikus riportok, a százalékos formában kifejezett rátermettség mellett személyre szabott interjúkérdéseket javasol a jelöltek kiválasztásához.

 

Mire érdemes még odafigyelni a kiválasztásnál

A Profiles javaslata szerint a kiválasztás során érdemes azt is mérlegelni, milyen az összeillés a jövendőbeli főnök és a jelölt között. Minél több kompetenciában, minél nagyobb a különbség a két ember között, annál tudatosabban kell majd figyelnie a vezetőnek a karaktereikben, személyiségükben megmutatkozó különbségekre, adott esetben ezek áthidalására. A közvetlen vezető és a jelölt kompetencia-profilját a Profil XT kompetencia tesztjeik összehasonlító elemzése, a Boss fit mutatja.

Fontos szempont az is, hogyan illeszkedik az új kolléga a csapatba és a szervezeti kultúrába. Ennek elemzéséhez - a teljes csapat felmérését követően - a Profil XT kompetencia teszt Team fit opcióját használjuk.

 

Pillanatfelvétel?

Az általunk kiválasztáshoz javasolt Profil XT kompetencia teszt eredményei 2-3 évig relevánsak: a jelölt felvételét követően a munkakörnyezet megváltozása jellemzően nem változtatja a teszt által mért tulajdonságokat, ezért - sok más teszttel összehasonlítva - szükségtelennek tartjuk a felmérés megismétlését.  Ennek a tulajdonságának köszönhető az is, hogy a kompetencia teszt eredményei a kiválasztott jelölt beillesztésén (onboarding) túl a fejlesztéséhez, teljesítményének hosszú távú növeléséhez is használhatóak.

 

Vezető kiválasztás teszt segítségével?

Vezetők kiválasztásánál a Profil XT kompetencia teszt segítségével választ kapunk többek között az alábbi kérdésekre:

Milyen a stratégiai gondolkodás képessége?

Mire lehet számítani a problémamegoldás területén?

Tud majd másokat motiválni?

Mennyire lesz "erős" vezető?

Hogyan fogja tudni elfogadtatni magát?

Hogyan fog kommunikálni?

Érdekli egyáltalán mások vezetése?

Mennyire céltudatos?

Hogyan fogja kommunikálni a felsővezetők elvárásait a kollégáknak?
    

 

 

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés