Néhány szakmában (ismét) egyre több a kiválasztás


Egyes szakmákban (ismét) egyre több a kiválasztás, egy-egy nagyobb toborzási projekt pedig még a leginkább lojális munkatársakat is döntési helyzet elé állítja. A "talent pool", a "levadászható" tehetségek köre nagyobb, mint valaha, ami jelentősen megnehezítheti a kiválasztási döntéseket.

A munkatársat kereső főnök szempontjából semmilyen garanciát nem jelent a jövőre nézve, ha valaki a korábbi vagy meglévő munkahelyén átlagon felüli eredményeket produkált, hiszen a teljesítmény a munkaköri rátermettségen kívül a főnökkel való illeszkedéstől, a csapatba való illszekedéstől és a vállalati kultúrába való illeszkedéstől is függ.

kivalasztas-kompetencia-teszt

 

A legjobb kiválasztási döntés is mindig kompromisszumot jelent, ennek méréséhez a Profiles értékelő eszközöket (kompetencia teszteket) javasol. A várható teljesítmény előrejelzésének, a jelölt kapacitásának méréséhez fejlesztett eszköz a Profil XT. Ennek a kompetencia tesztnek a segítségével jelentősen lerövidíthető a kiválasztási folyamat, illetve jelentős mértékű költségek takaríthatóak meg a toborzáshoz, a kiválasztáshoz és a beillesztéshez-betanításhoz kapcsolódóan.

A Profiles partnerei egyes iparágakban felére csökkenő fluktuációról számolnak be - fél-egy éves időtávlatban, míg sok vezető ezt az értékelő eszközt kötelezővé teszi az adott (betöltendő) munkakör bizonyos havi bérköltsége felett.

Objektivitását az adja, hogy a jelölt a kérdőív kitöltése során jellemzően nem tudja (vagy igen nehezen tudja) megítélni, milyen kompetenciák feltérképezésére irányulnak az adott kérdések.

kompetencia-teszt

A Profil XT kompetencia teszt további különlegessége, hogy a jelölt kapacitását méri, tapasztalataink szerint 2-3 évre előre ad releváns információt az új munkatárs várható teljesítményéről, fejlesztendő területeiről.

A Profil XT kompetencia teszt megtérülésével kapcsolatban, érdeklődése esetén várjuk jelentkezését e-mail-ben, vagy a 06 1 200 6876-os telefonszámon!

Miben segíthet egy DISC teszt a kiválasztáskor? Mennyiben különbözik ettől, és miért teljesen más az előrejelző képessége a normatív (Profil XT) kompetencia tesztnek a kiválasztáskor?

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés