360 fokos felmérés a Profiles-tól

... a növekvő üzleti eredményekért. A 360 fokos értékelés egy itthon is egyre szélesebb körben alkalmazott teljesítményértékelési módszer, technika.

 

 

A 360 fokos értékelés során elsősorban arra kapunk választ, miben és milyen mértékben tér el a (jellemzően vezető beosztású) munkatárs saját magáról alkotott képe a munkahelyi környezet által a teljesítményéről, a vezetői minőségéről, a napi munka-rutinjáról alkotott képtől.

A vezető munkatárs tevékenysége szempontjából fontos „jelenség” az is, ha jellemzően sokkal pozitívabb képe van magáról, de az is, ha az önértékelése sokkal alacsonyabb szintet ér el a munkatársak által látottakhoz, érzékeltekhez képest.

Egy-egy vezetői tréning során feltétlenül fókuszálni kell azokra a vezetői kompetenciákra, „skill”-ekre, ahol a saját kép és a környezet értékelése a vezetőkről átlagon felüli eltérést mutat hiszen a sok szubjektív vélemény összességében már reális képet jelent.

A 360 fokos értékelés rendszeres használata mellett szóló érv az is, hogy több vezető értékelése esetén választ kapunk az üzletünk eredményei szempontjából nem elhanyagolható alábbi kérdésekre is: Olvasson tovább ezen a link-en, ha kérdései vannak egy-egy vezetőjével, a vezetés minőségével, teljesítményével, a vállalati stratégia vezetőkön múló részének végrehajtásával kapcsolatban!

 

Vezetői tréning előtt, vezetői tréning után, coaching-hoz, vezetői team együttműködésének javításához, és a 360 fokos értékelés alkalmazhatóságához, a vezetői teljesítményértékelés kommunikációjához tanácsadóink várják a jelentkezését:

© Székely Gábor, Profiles International Hungary

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés