360 fokos értékelés

 Profiles Checkpoint 360 – a vezetői teljesítmény fejlesztését szolgáló program

Harvard Business Review-ban közölt kutatási eredmény: a kimagasló teljesítményt nyújtó vezető és az átlagon alul teljesítő vezető között teljesítmény tekintetében, átlagosan 96 százalék különbség mérhető!

Checkpoint programunk egy 360 fokos értékelésre  épülő online eszköz (360 degree feedback), mely a vezető saját magáról alkotott képét hasonlítja össze a főnöke(i), a munkatársai és a beosztottjai róla alkotott képével – az alábbi nyolc kompetencia tekintetében:

Kommunikáció
Odafigyel másokra
Feldolgozza az információt
Hatékonyan kommunikál

Vezetés
Bizalmat ébreszt
Irányt mutat
Átruházza a felelősséget

Alkalmazkodóképesség
Alkalmazkodik a körülményekhez    
Kreatívan gondolkodik

Teljesítmény
Cselekvőképes
Eredményes

Emberi kapcsolatok
Személyes kapcsolatokat épít
Elősegíti a csoport sikerét

Mások fejlesztése
Támogatja az egyéni tehetséget
Sikeresen motivál

Feladatvezérlés
Hatékonyan dolgozik
Hozzáértően dolgozik

Saját fejlődés
Elkötelezett
Fejlődésre törekszik

További részletek, kipróbálási lehetőség: www.360fokos.hu

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.A vezető munkatárs tevékenysége szempontjából fontos "jelenség", ha jellemzően sokkal pozitívabb képe van magáról, de az is, ha az önértékelése sokkal alacsonyabb szintet ér el a munkatársak által látottakhoz, érzékeltekhez képest. Egy-egy vezetői fejlesztés során feltétlenül fókuszálni kell azokra a vezetői kompetenciákra, "skill"-ekre, ahol a saját kép és a környezet értékelése a vezetőkről átlagon felüli eltérést mutat hiszen a sok szubjektív vélemény összességében már reális képet jelent.

"A 360 fokos értékelés, mint módszer iránt vezetőink körében nagy az érdeklődés, tökéletesen segítette célunkat, hogy névtelenül, gyors, és részletes visszajelzést kapjanak vezetőtársaiktól, beosztottaiktól és főnökeiktől." (Ábrahám László, ügyvezető, National Instruments Kft.)

 

Szervezetfejlesztés, vezetői tréning, elégedettség-felmérés

A 360 fokos felmérések rendszeres használata mellett szóló érv az is, hogy több vezető értékelése esetén választ kapunk az üzletünk eredményei szempontjából nem elhanyagolható alábbi kérdésekre is:

  • Azonos irányba húznak a vezetőink?
  • Mit igényelnek a munkatársak a vezetői team-től az eredményesebb működéshez?
  • Pontosan hol húzódnak most a "kitörési pontok" a vállalkozás (üzleti) eredményei szempontjából?

A magyar mellett további 30 nyelven elérhető Checkpoint 360 fokos értékelés a fenti 18 féle tulajdonságon belül összesen 70 vezetői kompetenciát mér. A vállalkozás és a vezetők eredményes működése szempontjából gyakran mérföldkövet jelentő felmérés (online) kitöltése a munkatársaitól összesen 20-20 perc időráfordítást igényel.

A 360 fokos értékelés bevezetését, kommunikációját a munkatársak felé - akár teljes mértékben - munkatársaink végzik. Online értékelő központunk (assessment center-ünk) a felmérést követően pillanatokon belül elküldi az értékelt (vezető) munkatársnak a róla készített, könnyen értelmezhető, szöveges és grafikus elemzést. Az elemzés a vezetői eredmények javításához, a leginkább fejlesztésre szoruló, a működés szempontjából prioritást jelentő készségekhez részletes, kifejezetten gyakorlatias fejlesztési (coaching-) javaslatokat tartalmaz. Ügyfélszolgálatunk munkatársai az értékelő eszközből származó információ minél nagyobb megtérülést eredményező hasznosításához - mindenféle korlátozás nélküli - coaching-ot és coaching-tréninget biztosítanak a vezetőknek.

"Célunk a 360 fokos értékeléssel az volt, hogy vezetőink számára olyan információt biztosítsunk, amely reális, és a valóságot tükrözi saját vezetői teljesítményükről. Ezt a Profiles szakértői rendszer segítségével könnyen, gyorsan, és kizárólag online módon sikerrel tudtuk kezelni." (Gergely Károly, vezérigazgató, Fundamenta Zrt.)

 

A 360 fokos értékelésre épülő vezetői tréningprogramról, coaching-tréningjeinkről, 360 fokos értékelés minta riport letöltéséhez, további információért küldje el elérhetőségeit e-mail-ben vagy látogasson el korábbi, 360 fokos felmérést bemutató oldalunkra.

 360-fokos-ertekeles

 

 

 

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés