Hogyan lesz valakiből inspiráló, motiváló, eredményes vezető?


A humán erőforrásra költött pénz a legtöbb vállalat esetében az egyik legnagyobb tétele a költségvetésnek. Érdemes ugyanakkor az eredménykimutatásnak az árbevételre, profitra vontakozó soraival is foglalkozni. A Profiles értékelő eszközeiből (kompetencia tesztjeiből, 360 fokos értékeléseiből) nyert információ elsősorban arra ad választ, hogyan növelhető hatékonyan, az emberi oldalra fókuszálva az egy munkatársra, egy-egy vezetőre jutó árbevétel, az egy munkatársra jutó profit?  

Hogyan lát egy-egy vezetőt a közvetlen környezete? Mire lenne szükség az eredményesebb működéshez? Pontosan miben látják a „kitörési pontokat”, növekedési lehetőségeket?

Hogyan változtathatok a munkatársak hatékonyságára, vagy az értékesítők teljesítményére gyakran nagyon is jellemző 80/20-as szabályon? Hogyan mérhetem a kiválasztás kockázatát, és hogyan csökkenthetném minimálisra azt?

Kik azok, akik a cég eredményes működésére a legnagyobb hatással vannak, és hogyan működnek ma ezek az emberek? Mennyire ismeri őket? Képesek elvégezni a munkájukat a folyamatosan változó környezetben? Hogyan végzik el a feladataikat? Miért dolgoznak nekünk? Mi mozgatja ma őket? Hogyan lehet belőlük többet kihozni?

Rendelkeznek a munkatársai az alkalmazkodáshoz, a "felpörgéshez" szükséges kapacitásokkal? Kikre és hogyan lehet építeni, ha kreativitásra, innovatív gondolkodásra, esetleg "vállalkozói szemléletre" van szükség? Mi segíti az új vezetőt a legnagyobb mértékben a "megörökölt" munkatársakkal való együttműködésben?

Számtalan olyan kérdés, amelynek a megválaszolása nélkül csukott szemmel próbálunk (verseny)autót vezetni. A Profiles kompetencia értékelő eszközei, kompetencia tesztjei gyorsan adnak megbízható információt, válaszokat (többek között) a fenti kérdésekre, míg a megismerésük nem igényel 30 percnél többet.

Egy-egy - szintén minimális időigényű - felmérésünkkel kapcsolatban – pl. „Pontosan mi magyarázza az Önök cégében, hogy egy-egy munkakörben néhányan kimagasló teljesítményt nyújtanak, néhányan azonban messze elmaradnak az elvárttól, vagy csak átlagosan teljesítenek?” - garanciát vállalunk arra, hogy heteken, hónapokon belül meg fogja változtatni az üzletmenetét, optimalizálni fogja a munkatársakra, vezetőkre fordított pénz "elköltését".

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés