Orvoslátogató, patikalátogató körkép

A gyógyszeripari értékesítésben folyamatosan nő az orvoslátogatók szerepe, folyamatosan változik maga a gyógyszerpiac is, a kereteket alakító törvényi szabályozás, valamint megfigyelhető a generikus piac előretörése.

Flexibilis orvoslátogatói csapat képes rövid időn belül reagálni ezekre a változásokra, és új szemléletmóddal, új stratégiával, folyamatosan megújulva hozni az eredményeket. Az orvoslátogatók irányában az orvosok részéről is egyre több az elvárás – hiszen a háziorvosok, szakorvosok a tudományos fejlődésről, az új fejlesztésekről elsősorban rajtuk keresztül értesülnek. Az információátadás minősége és gyakorisága hozzájárul a stabil orvos-orvoslátogató kapcsolat kialakulásához, mely mindkét fél számára előnyöket jelent.  A gyógyszergyártó cégek felismerték annak a jelentőségét, hogy az orvoslátogatók személye és az általuk generált forgalom között (felírt receptek száma) szoros összefüggés található. De mégis felvetődik a kérdés: pontosan milyen orvoslátogatótól várható ma a legjobb teljesítmény? Mi befolyásolja az eredményességet? Milyen emberre van szükség ebben a munkakörben?

„Legyen kommunikatív és alkalmazkodó!”

Kutatások bizonyítják, hogy a kiemelkedő teljesítmény mögött nem a szakmai tapasztalat vagy a képzettség, hanem a munkaköri rátermettség dominál. Ehhez azonban először érdemes a fentieknél pontosabban megfogalmazni a vezetői elvárásokat - pl. az energiaszint mértéke tekintetében. Fontosak a kiváló matematikai képességek a munkakörben? Az orvoslátogatónak önállóan kell döntéseket hoznia vagy az utasítások pontos és módszeres betartása vezet eredményre? Rugalmas, magas tanulási képességgel rendelkező emberre van szükség, aki könnyen alkalmazkodik a változó gyógyszerpiaci körülményekhez vagy elég az átlagos tanulási sebesség is?

Az orvosokkal kialakítandó személyes kapcsolat fontossága miatt az orvoslátogatók fluktuációjának leszorítása növeli az orvosok gyógyszeripari cégekkel kapcsolatos bizalmát, amely hosszú távon megtérül. A mély és tartós kapcsolatok kialakítása időt vesz igénybe, ezért az orvoslátogatók megtartása kiemelt fontosságú ebben a szektorban. Hogyan lehet megtartani a tehetséges embereket? Hogyan és mivel motiválja őket hosszú távon, hogy a konkurencia ne tudja elcsábítani magasabb fizetéssel?

Mégis ki az, aki flexibilisen tud reagálni a piaci körülménykre, mély emberi kapcsolatok kialakítására alkalmas, és nemcsak a minőségben, hanem a számok szempontjából is jól teljesít az orvoslátogatói munkakörben? Minél tudatosabban közelítik meg a kérdést a gyógyszercég vezetői, minél pontosabban képesek meghatározni az elvárásokat és a siker objektív kulcsait, kritériumait, annál eredményesebbek lesznek a tehetséges orvoslátogató kiválasztásában és megtartásában.

"Our Clients hire better, fire less, keep their top performers, and make more money."

Értékesítési tréninget, kommunikációs tréninget, motivációs tréninget tervez orvoslátogatóknak? Hogyan segíthetik igazán hatékonyan az értékesítési tréning, kommunikációs tréning, motivációs tréning megtervezését a kompetencia tesztek? A teljesítménymenedzsment milyen megoldásai adnak segítséget ahhoz, hogy az értékesítési tréning, kommunikációs tréning, motivációs tréning "tananyaga" a gyakorlatba is átültethető és tartós legyen?

Teljesítménymenedzsment, értékesítési tréning, kommunikációs tréning, motivációs tréning témakörben várjuk jelentkezését az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen!

© AC Expert Kft., SBP @ Profiles International Hungary

Olvasson tovább ezen az oldalon! 

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés