10-szeres árbevétel, 346%-os megtérülés (2008.)

Értékesítési tréningben, kommunikációs tréningben, motivációs tréningben gondolkodik?

Hogyan lehet átlagon felüli megtérülést elérni a munkatársakra, humán tőkére költött pénzek tekintetében?

Novartis-os üzletkötők havi árbevétele hat hónap alatt tízszeresére nőtt:

 

Dunántúli Regionális Vízmű: 346%-os megtérülés, 4%-os fluktuáció az iparágra jellemző 25%-kal szemben:

Az sem elhanyagolható számunkra, hogy a Profiles segítségével azt is mérni tudtuk, hogy a felmérések alkalmazásával mennyi kiválasztási költséget kerülhettünk el. A teljesítmény növekedését is figyelembe véve ez 346%-os megtérülést jelent a Profiles eszközökre fordított minden egyes forint esetében. A fluktuáció csökkenését az szemlélteti legjobban, hogy az iparági norma (25%) helyett nálunk mindössze 4%-os a fluktuáció. Ezt is a Profiles értékelések alkalmazásának köszönhetjük.

Cservenné Boros Andrea, HR vezető, Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Sió-ECKES Kft: "objektív, mérhető és számszerűsíthető információ" - területi képviselők és vezetők kiválasztása, hatékonyságának javítása:

Általában azt tapasztalom, hogy minden tanácsadót csak az értékesítés pillanatáig foglalkoztat egy projekt, de a Profiles esetében egészen mások a tapasztalataim: sokkal több támogatásban van részünk a vásárlás óta, mint azt valaha is reméltem. Több munkatársunk megjegyezte, hogy amióta ez a program elindult, azóta érzi, hogy kíváncsiak a véleményére, hogy törődnek vele - tehát az egész vállalati kultúránk pozitív irányban változik a Profiles felmérések eredményeképpen. Mi más mutatná meg jobban a program eredményét, mint a munkatársak pozitív közérzete, elkötelezettsége?

Bartos Mariann, HR igazgató, Sió-ECKES Kft.

Lambda Systeme Kft: az objektív eszközök alkalmazásával lehetőség nyílik arra, hogy cégünk munkatársainak napi tevékenységét optimalizáljuk, és a vezető kollégákban rejlő tartalékokat a felszínre hozzuk:

Miért a Profiles?  Mert az Önök által kínált megoldási lehetőség - korszerű,- objektív képet alkot, - nagy méretű, szerteágazó szervezet esetében is könnyen alkalmazható,- szimpatikus a szolgáltatást támogató szakmai felkészültségük, - fontos, hogy mégsem csak nagyvállalati keretekben gondolkodnak...

Szeép-Pataki Katalin, HR vezető, Pataki Mátyás, ügyvezető, Lambda Systeme Kft.

Akik az elmúlt 9 évben már itthon is kipróbálták: 10-20 fős értékesítő csapatok, kereskedő cégek, gyártással, termeléssel foglalkozó vállalatok, KKV-k, takarékszövetkezetek, több ezer fős kereskedelmi bankok, biztosítók, call-, contact centerek és néhány Legjobb Munkahely.

© Profiles International Hungary SBP kontakt: Székely Gábor (Tel.: 06 20 953 7173; E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés