Értékesítési tréning

Az értékesítés hatékonyságának növeléséhez minden esetben a személyre szabott, pontos és objektív diagnosztikai eszközökre (pl. Profiles kompetencia tesztekre) épülő fejlesztéseket javasoljuk.

A Profiles az értékesítők teljesítményének értékelésekor 17 tevékenység minősítését tartja igazán relevánsnak - legalábbis az értékesítési vezetőnek mindig azt javasoljuk, hogy ezek mentén adjon visszajelzést a kollégának.

Ez a 17 kompetencia a következő:


A Profiles kutatásai, kompetencia felmérései alapján a legeredményesebb értékesítők 10 közös vonása:

A területi képviselők munkája igen változatos lehet a szervezet, a vállalati kultúra és a forgalmazott termékek, szolgáltatások függvényében. Mivel az "értékesítés = bevétel", ezért gyakran tekintik és titulálják őket a szervezetben a legfontosabb emberi erőforrásnak, ami egy versenypiaci környezetben érthető is lehet.
A jó értékesítő megtalálása nehéz is, időigényes is, ezért sokan kezdenek bele a házon belüli keresésbe, illetve a megfelelő kompetenciákkal rendelkező kollégák ilyen irányú fejlesztésébe. A Profiles egyik új kutatása szerint hét olyan tényező van, amellyel az értékesítési hatékonyság egy szervezetben jelentősen növelhető.

ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNING, ÉRTÉKESÍTŐK COACHING-JA: AZ ÉRTÉKESÍTŐI CSAPAT ÁTLAGOS TELJESÍTMÉNYÉNEK NÖVELÉSE

„A projekt zárását követően 40%-os forgalomnövekedést értünk el az előző év azonos időszakához képest.”

„Sikeres eszköz a kezünkben a forgalom, árbevétel, piaci részesedés növeléséhez.”

Értékesítés szempontjából az Egyesült Államok leghatékonyabb vállalatainak vezetői: mi a közös bennük? Hogyan teszik sikeressé a teljesítménymenedzsment eszközei segítségével cégeiket? Olvasson tovább ezen a link-en!

Értékesítési tréningen gondolkodik? Az értékesítési hatékonyság növelésének lehetőségeit keresi? Mik a kulcsok az értékesítő kollégákhoz? És a vezetőikhez? Hogyan lehet igazán hatékonyan növelni az értékesítési vezető eredményességét? Hogyan lehet átültetni az értékesítési tréningen tanultakat a gyakorlatba? 

Coaching-ot tervez? Ki legyen a coach? Lehet, hogy házon belül is van erre a feladatra alkalmas vezető / kolléga?

Vajon kicsit is hasonló kérdések foglalkoztatják a gyógyszeriparban értékesítők vezetőit Magyarországon és az Egyesült Államokban? Teljesítménymenedzsment a gyógyszer-szektorban itthon és a tengeren túl:

2010 Q4 körkép 2010 amerikai top sales blog-ján

A cégvezetők számára minden az értékesítés körül forog. Ha a számok esni kezdenek, az többnyire az értékesítőkkel kapcsolatos problémákról is szól. Üljön le pár percre és gondolja át az alábbiakat.

Tovább

Értékesítési tréninget, kommunikációs tréninget, motivációs tréninget, tárgyalástechnika tréninget tervez? Teljesítménymenedzsment programjaink kipróbálásához várjuk jelentkezését!

Számtalan vállalkozás vesz fel értékesítőket, üzletkötőket az önéletrajz felületesebb-részletesebb átolvasása és egy-két 30 perces interjú alapján. Ők lesznek azok a munkatársak, akiknek a "működésén" a cég árbevétele, profitja igen nagy mértékben múlik, így gyakran a legnagyobb kockázatot is hordozzák magukban. Vajon miért nem foglalkozunk a kognitív képességeikkel a kiválasztásuk során?

ElsőElőző12KövetkezőUtolsó
1. oldal / 2

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés