DISC teszt, DISC tréning

DISC: Domináns? Befolyásoló? Stabil? Szabálykövető? Ön melyik típus? Kipróbálja az értékelő eszközt?

A DISC teszt a munkavégzés stílusának vizsgálata, a Profiles Performance Indicator (a Teljesítménymutató felmérés) esetében a teljesítőképességnek, a kezdeményezőképességnek, a munka minőségének, az együttműködésnek, a problémamegoldásnak és az alkalmazkodóképességnek a mérése.

cp360eng2

Mikor és mire használjuk?

A DISC tesztet a motiváció és a munkastílus vizsgálatához használjuk a leggyakrabban. Segítségével választ kap a vezető többek között az alábbi kérdésekre:

Hogyan vezessem a kollégát? Hogyan növelhetem a teljesítményét? Hogyan reagál a munkahelyi stresszre? Hogyan reagál a változásra, a változó külső (pl. piaci, gazdasági) környezetre, vagy a belső (pl. szervezeti) változásokra, átalakításokra?

A DISC modellre épülő, a négy alapvető személyiségtípust feltérképező-értékelő kompetencia teszt a team együttműködését, eredményességének javítását is jelentős mértékben segíti.

A Profiles fejlesztésének köszönhetően a DISC teszt kiegészül egy ötödik, normatív skálával - a motivációs intenzitás mérésével. Ez utóbbi skála egyfajta nagyítóként szolgál az egyes személyiségtípusok (DISC) megjelenését illetően. Az alacsonyabb motivációs energiával rendelkező emberek több „külső” motivációt igényelnek a munkavégzésük során, a magasabb értékekkel rendelkezők motivációja „belülről jön”. (Kipróbálja?)


Az egyes személyiség-típusok a DISC tesztben

disc-teszt-profiles

A Domináns ember feladatközpontú és extrovertált, céltudatos, eredmény-orientált, versengő, kezdeményező, határozott.

A Befolyásoló inkább emberközpontú, és szintén extrovertált: nyitott, közvetlen, lelkes, társasági ember.

A Stabil: emberközpontú és introvertált, nyugodt, kedves, türelmes.

A Szabálykövető: feladatközpontú és introvertált. Módszeresen, precízen végzi a feladatát, elemző típus.


A DISC tesztre épülő ún. DISC tréning

A személyiség-típusok feltérképezésével a Profiles munkatársai kommunikációs tréninget, értékesítési tréninget, team-coaching programot állítanak össze.

Kiválasztáshoz?

Kiválasztáshoz önmagában nem javasoljuk az önértékelés típusú kompetencia felméréseket, hiszen ezek eredménye az "ezt szeretném megmutatni magamból, ilyennek szeretném láttatni magam" válaszokat adja. Nem javasoljuk a DISC tesztet önmagában abban az esetben (sem) kiválasztáshoz, ha nem rendelkezünk megfelelő (reprezentatív) normával, benchmark-kal arra vonatkozóan, milyen karakterű (korábban felvett) kollégák teljesítenek jól az adott cégnél, az adott vezető mellett. Kiválasztáshoz javasolt kompetencia tesztekről ezen az oldalon, illetve itt olvashat részletesebben.

Csapatépítő tréning?

A team együttműködésének javításához a Team analízis keretében a Profiles assessment center az alábbi táblázatot állítja össze:

A Profiles Teljesítménymutató  felmérése (DISC tesztje)

· Online kompetencia teszt, eredménye a kitöltést követően azonnal rendelkezésre áll

· Kitöltése 15 percet igényel

· 30 nyelven érhető el

Ügyfélszolgálatunk munkatársai - Partnereink igényei szerint - a DISC teszt eredményét személyesen, egy-egy 60 perces konzultáció-coaching keretében adják át a felmérést kitöltő munkatársaknak, illetve az eredmények alapján a team együttműködését segítő team-coaching programot szerveznek.

Motivációs tréning? Csapatépítő tréning?

További információért, ingyenes kipróbálási lehetőségért várjuk jelentkezését!

Visszajelzések a programjainkról ezen az oldalon olvashatóak.

 

Online DISC tesztünk kipróbálásához kérjük, kattintson ide! 

 

disc-teszt

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés