Tréning 0,- Ft költségvetésből

Miért költöttünk korábban néhány százezer-, néhány millió forintot évente egy-egy alkalommal olyan tréningekre, amelyeknek a mérhető hozadéka a "nullával volt egyenértékű"? Hogyan fejlessze a munkatársait akár egyetlen fillér nélkül?

Relatíve nehéz meghatározni annak a tréning programnak (vagy coaching-nak) az értékét, amelynek a hozadéka - jellemzően a teljesítmény növekedése formájában - nem fejezhető ki számokban, mérhető "egységekben".  

Ablakon kidobott pénzről beszélünk, ha egy tréning programnak nincs "utánkövetése". A másik végletet az a tréning-, coaching jelenti, amelynek a folytatása egy, legfeljebb két héten belül következik. Íme a recept, ha esetleg 0,- Ft költségkerettel gazdálkodhat az idei évben:

1. Hozza "házon belülre" a tréningeket,

2. Rengeteg irodalma van a legkülönbözőbb fejlesztési programoknak - legyen szó akár értékesítők tréningjéről, prezentációs technikáról, időgazdálkodásról, coaching-ról, vezetési technikákról. Tegye ezeket (a szakirodalom mellett) elérhetővé a munkatársainak,

3. Tartsanak hetente egy alkalommal kötelező tréninget, továbbképzést,

- a tréner minden alkalommal más-más munkatárs legyen,

- a tartalom az új (szak-)irodalomra épüljön. (Az általános, hagyományos tréningek tananyagához képest ez az ismeretanyag kevésbé "inflálódik", ha "tudom, hogy úgy kell felkészülnöm", hogy azt a munkatársaimnak kell majd megtanítanom.")

4.  Megfelelő (megbízható, valid) kompetencia felmérés, kompetencia teszt segítségével mérje a viselkedésbeli tulajdonságok, tendenciák változását. Itt érhető tetten - közvetett módon - a teljesítmény-változás magyarázata.

(Profiles International employee assessments provide critical information to enable you to understand why your people think and behave as they do, on the job. This understanding leads to better allocation of human capital and maximizes the effectiveness of every employee. By using Profiles International assessment solutions, you will see tangible results in terms of increased productivity, reduced stress, tension, conflict, and a positive impact on your bottom line.)

További információért a Profiles assessment center-re építhető csapatépítő tréningekről várjuk jelentkezését!

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés