Profil XT

A teljes személyiség objektív mérése: a tanulási ütem, a numerikus és a verbális készségek, a teljesítményt befolyásoló legfontosabb viselkedésbeli tulajdonságok, és a szakmai érdeklődés, motiváció feltérképezésének, a várható teljesítmény előrejelzésének megbízható eszköze. Ügyfeleink visszajelzései alapján a Profil XT háromszor-ötször hatékonyabb kompetencia értékelő eszköz, mint az általuk korábban használt felmérések, kompetencia tesztek bármelyike. A hatékony vezetői eszköztár része, sorvezető a cégre, részlegre, vezetőre, pozícióra, földrajzi elhelyezkedésre szabott, optimális kompetencia-profil elkészítéséhez.

A Profil XT kompetencia teszt 

- segítségével minimálisra csökkenthető a kiválasztási döntések kockázata,
- objektív alapokra helyezi a karrier-, tehetségmenedzsmentet,
- megbízható választ ad helyettesítéssel, utódlással, előléptetéssel kapcsolatos kérdésekre,
- használatával optimalizálódnak a fejlesztésekre fordított költségek, elmaradnak a munkatársak egy részének feleslegesen adott tréningek,
- pontos irányt mutat a vezetőnek az átlagosan, átlag alatt teljesítők eredményeinek gyors növeléséhez, az adott munkakörben legmagasabb teljesítményt nyújtók megközelítéséhez, a vezetői elvárások teljesítéséhez.

A rátermett munkatárs jelenti a különbséget 

Az optimális kompetencia  profil elkészítésével lehetővé válik egy-egy jelölt összehasonlítása az adott munkakörben kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársak markáns jellemzőivel. Egy Harvard Business Review-ban közölt, évtizedes kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a munkaköri rátermettség – a hasonlóság az optimális profilhoz – nagyságrendekkel pontosabban jelzi előre a munkavégzés során várható sikert / kudarcot – összehasonlítva a végzettséggel, tapasztalattal, illetve egyéb, általános tényezőkkel. A nagyobb munkaköri rátermettség nagyobb termelékenységgel, elégedettséggel, hatékonysággal, kevesebb stresszel, feszültséggel, konfliktussal, alacsonyabb fluktuációval, az „elbeszélünk egymás mellett” jelenség eltűnésével jár.

Információ a vezetőnek, a HR-nek, a munkatársnak, a jelöltnek 

Az egyéni jelentés önmagunk fejlesztését és az önismeret növelését szolgálja (mint egy önismereti teszt), az egyén készségeinek, képességeinek részletes összefoglalója. A kiválasztási jelentés a megfelelő jelölt megfelelő pozícióban történő elhelyezését szolgálja. Felméri a jelölt kognitív képességeit, viselkedésbeli tulajdonságait, szakmai érdeklődésének jellegét, illetve százalékos formában határozza meg a legjobb teljesítményt produkáló munkatársakkal és / vagy a vezetői elvárásokkal összevethető hasonlóság mértékét. Interjúkérdés-javaslatokat tartalmaz az optimálistól eltérő kompetenciák még alaposabb feltérképezéséhez.

A karrier-iránytű jelentés (succession planning) segítségével a jövőbe nézhet: az egyéni kompetenciák objektív összehasonlítása a cég különböző munkaköreinek „szükségleteivel”. A karrier-iránytű biztosíthatja, hogy munkatársai a legnagyobb eredményekkel járó utat futhassák be a vállalaton belül a következő években.

A jelölteket összehasonlító jelentés segíti a kiválasztási döntéssel járó kompromisszum csökkentését: több jelölt közül az adott pozícióban legmagasabb munkaköri rátermettséggel rendelkezőket rendezi sorba kompetenciáik alapján.

A coaching jelentés személyre szabott javaslatokat tartalmaz az egyes munkatársakkal kapcsolatban: hogyan érhető el velük a legjobban teljesítők eredménye, hogyan teljesíthetőek az aktuális vezetői elvárások.

A munkaköri kompetencia profilt elemző jelentés részletesen bemutatja az adott munkakörben „ideális” munkatárs tulajdonságait, leírja a teljes személyiséget.

A Profil XT értékesítői jelentés az értékesítők kompetencia alapú kiválasztásának, fejlesztésének, vezetésének, coaching-jának tökéletesítéséhez, az értékesítői eredmények növeléséhez fejlesztett eszköz. 

A Profil XT az Interneten és papír alapon érhető el. Eredményei a munkatárs / jelölt kb. 70 perces időráfordítását követően bármely vezető rendelkezésére állnak. A „polcról leemelhető”, azonnal bevethető eszköz minden funkcióját, minden egyes jelentését egyetlen kompetencia teszt (mérés) áráért vásárolhatja meg.  

A Profil XT kompetencia teszt kipróbálásához várjuk jelentkezését az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen, vagy a 06 1 200 6876-os telefonszámon!

 

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés