Székely Gábor


VÉGZETTSÉG Székely Gábor

1993-1999.     Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem
                       Gazdálkodástudományi kar, közgazdász diploma 
2012.             DIADAL coach képzés, Business Coach Kft.
2013.             Executive coach képzés, Tolerance Training Kft. 

NYELVISMERET

Tárgyalási szintű angol nyelvtudás

SZAKMAI TAPASZTALAT

2013 -                Profiles International Hungary Kft., ügyvezető 
2012 -                AC Expert Kft., business coach
2008 -                Profiles International, Founder’s Club member
2007 -                Profiles International Hungary Kft., tanácsadó, stratégiai üzleti partner
                           - előadások teljesítménymenedzsment, kiválasztás, motiváció,
                              vezetői hatékonyság fejlesztés, karrier-, tehetség-menedzsment témákban
                              a Menedzsment Fórum HR és Menedzsment konferenciáin, illetve
                              alkalmanként a Corvinus Egyetemen, a Szent István Egyetemen, 
                              a Selye János Egyetemen és az OHE-n
2005 - 2007       ÁHF Zrt.
2002 - 2005       Raiffeisen Bank Rt.
1999 - 2002       Inter-Európa Bank Rt.
1997 - 1999       K&H Rt.
1996.                Magyar Turizmus Rt. 

RÓLAM

Gyorsan és szívesen tanulok, nyitott vagyok az újra, ezért döntöttem tíz év pénzügyes, sikeres karrier után a pályaváltás mellett. Céltudatos, kitartó, küzdeni tudó, versengő, win/win megoldásokra törekvő ember vagyok, aki gyakran talán egy kicsit túlságosan is kritikus a környezetével szemben. Magasra helyezem magammal szemben is a lécet, pozitív, optimista, lelkesítő hozzáállásom mindig segít az akadályok leküzdésében, a feladatok megoldásában. Felelősségvállalás, megfontolt kockázatvállalás jellemez, 39 évesen két gyermek édesapja vagyok. Tanácsadói munkám során – vezetői hatékonyság-fejlesztés témakörben – évente 100-150 vezetővel kerülök kapcsolatba.

MUNKÁMHOZ, SZEMÉLYISÉGEMHEZ KÖZEL ÁLLÓ KÖNYVEK

Good to Great (Jim Collins), Flow (Csíkszentmihályi Mihály), Kreativitás (Csíkszentmihályi Mihály), Leadership Charisma (Haney-Sirbasku), 7 Habits of Highly Effective People (Stephen R. Covey)

AJÁNLÁS

Deiric McCann, SVP, Profiles International: „Gábor közel három évvel ezelőtt csatlakozott hozzánk, és nagyon rövid idő alatt lett a Profiles kiemelt magyar partnere, és az európai team nagyra becsült tagja. Fejlesztés, hatékonyság-javítás tekintetében, még a legnehezebb üzleti periódusokban is a leggyakorlatiasabb javaslatokat kapjuk tőle. Professzionalizmusa, értékes ötleteinek, gondolatainak megosztása miatt az összes kollégája nagy tisztelettel tekint rá.  Szívből ajánlom Gábort, gyakran ő a 'hiányzó láncszem'.”

Vámos Róbert, designer, coach: „Gábort nyitott, motivált, és a szakma, valamint más emberek iránti folytonos érdeklődéssel teli embernek ismertem meg. Lényeglátása, célravezető kérdezéstechnikája már az első alkalommal szembetűnő volt. Értő figyelemmel hallgat, majd különleges megérzéssel fókuszál a lényeges pontokra: ez a sikeres coaching záloga.”  

Balogh Lívia: „Gábor olyan coach, aki érdeklődő, könnyen bizalmat kelt, szókimondó, de mégis humoros és nagyon hatékony. Számos érdekes coaching-eszköz van a tarsolyában, melyeket személyre szabottan, kiválóan alkalmaz.”

Hámori Fruzsina, CIB Bank: „Képes teljesen más látószögből nézni a dolgokat, és olyan kérdéseket feltenni, amitől kénytelen vagy újraértelmezni azt, amit előtte egy helyzetről gondoltál és egészen új utakat találni egy-egy probléma megoldásához. Folyamatos önreflexióra késztet, ami segít neked abban, hogy ha akarsz, akkor tudj is változni, változtatni. Nem elégszik meg a felszínnel, addig beszélget veled, amíg a probléma mélyére ástok, így azzal tudsz dolgozni, ami neked valóban fontos (és lehet, hogy ez addig előtted rejtve volt).”

Frányó Péter, Eurest Kft: „Ha valaki ül veled szemben és kérdez, akkor olyan dolgok merülnek, merülhetnek fel, amikre nélküle tán nem is gondoltál volna. Általa rendszerezettebb lesz az információ, új megvilágításba kerülnek bizonyos ismeretek, tudatosabb leszel, hogy mire, mennyi erőforrást érdemes helyezni. Örülök, hogy kaptam a coaching-ot, mint lehetőséget, mert sok olyan témáról sikerült beszélnünk, amit könnyebb-jobb volt Gáborral megosztani, mint mással a cégen belül, mert ’kicsit’ kívülállóként teljesen más összefüggés rendszerbe segített helyezni a problémákat, életszituációkat.”

Csákvári Dóra, Continental Kft: „Már a közös munka legelején őszinte, bizalmas kapcsolatot sikerült kialakítanom Gáborral. Problémákat fogalmaztunk meg, és megoldási lehetőségeket kerestünk közösen. Részben talán ennek is eredménye, hogy jobban elismernek a munkahelyemen, fontosabb lett a véleményem, és egyre több kezdeményezésem megvalósul.”

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés