Dunántúli Regionális Vízmű: 346%-os megtérülés, 4%-os fluktuáció

Partnerünk eredetileg egy fejlesztés részeként ismerkedett meg a Profiles assessment center-ével. Az eredményekről Boros Andrea (HR vezető, DRV Zrt.):

"A 2007-2008. évek során átszerveztük a Dunántúli Regionális Vízmű három részlegét (Call Center, Front Office, Back Office).

Egy év után összehasonlítottuk a felmérések eredményét, és a valós teljesítményeket: kiderült, hogy azok, akik nagyobb rátermettséget mutattak a felmérések során, meg is maradtak munkakörükben a mai napig, és csak azok mentek el a cégtől, akik nem bizonyultak rátermettnek a felmérés alapján. A munkatársak teljesítményét is megvizsgáltuk, és kiderült: a felmérések által szolgáltatott információk a teljesítményt is előre jelezték! Az sem elhanyagolható számunkra, hogy a Profiles segítségével mérni tudtuk, hogy a felmérések alkalmazásával mennyi kiválasztási költséget kerülhettünk el.

 

A teljesítmény növekedését is figyelembe ez 346%-os megtérülést jelent a Profiles eszközökre fordított minden egyes forint esetében. A fluktuáció csökkenését az szemlélteti legjobban, hogy az iparági norma (25%) helyett nálunk mindössze 4%-os a fluktuáció. Ezt is a Profiles kompetencia felmérések alkalmazásának köszönhetjük."

Cservenné Boros Andrea, HR vezető, Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (2009. január)

A Profiles megbízhatóságban verhetetlen assessment center-ének kipróbálásához várjuk jelentkezését!

Akik az elmúlt 9 évben már itthon is kipróbálták: 10-20 fős értékesítő csapatok, kereskedő cégek, gyártással, termeléssel foglalkozó vállalatok, KKV-k, takarékszövetkezetek, több ezer fős kereskedelmi bankok, call-, contact centerek, és néhány Legjobb Munkahely.

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés