Kézzelfogható érvek egy figyelemreméltó (online) kompetencia teszthez

Sikeres vállalatvezetők, Dale Carnegie, Lou Adler: "Mellette voksolunk". Novartis-os üzletkötők havi teljesítménye megtízszereződött, erről referencia-levél szól.

1. Legyen szó akár kiválasztásról, akár egy fejlesztés / tréning előkészületeiről, megbízható kompetencia felmérés nélkül rengeteg pénz-, idő-, energia-befektetés forog kockán.

2. A felvételi interjú során 2-3 perc alatt alakítunk ki szubjektív, alig megváltoztatható véleményt. Ennek a jelenségnek objektív, praktikus ellensúlya a Profil XT kompetencia teszt.

3. A virtuális értékelő központ (assessment center) jelentései a felmérés után azonnal az érintettek (HR, szakmai vezető) rendelkezésére állnak.

4. A szöveges jelentések értelmezése nem igényli szakember közreműködését, a fejlesztési javaslatok világosak, könnyen értelmezhetőek. Az ilyen fejlesztési „programok” értéke – összehasonlítva egy hétvégi tréninggel – gyakorlatilag nem inflálódik.

5. Rengeteg kompetencia teszttel szemben a Profil XT a teljes személyiséget – a kognitív képességeket, a viselkedésbeli tulajdonságokat és a szakmai érdeklődést is méri (3in1). Bármilyen kompetencia értékelést is választ, törekedjen a minél teljesebb körű információra!

6. Az online szakértői rendszer (assessment center) kezelése pillanatok alatt elsajátítható, az éles használat – a Profiles „menetrendet” követve – minimális előkészítést igényel.

7. A Profil XT kompetencia teszt megbízhatósága, validitása teszi a Profiles-t az iparág irigyeltjévé. Minél több kompromisszumot köt (megbízhatóság, validitás tekintetében) egy kompetencia felmérés kiválasztása során, annál valószínűbb, hogy azok nem fogják megfelelően támogatni a munkatársaival kapcsolatos döntéseit.

8. A Profil XT-t úgy fejlesztették, hogy az tökéletesen betöltse a kiválasztási teszt mellett a személyre szabott tréning-szükségletek meghatározásának feladatát, támogassa a coaching-ot, illetve „polcról leemelhető” karrier-iránytűként szolgáljon a cég tehetség-menedzsment programjában.

9. A legfontosabb: cég-, munkakör-specifikus kompetencia felmérés. Kizárólag az Ön döntésén múlik, hogy az adott munkakörben optimális kompetenciák meghatározása milyen szempontok szerint történjen. A főnökök véleménye alakítsa ki az optimális kompetencia profilt? A legjobban teljesítő munkatársakban közös (kulcs-)kompetenciák felmérése legyen a későbbi kiválasztások / fejlesztések alapja? (Ezek a módszerek – gombnyomásra – egymással is kombinálhatóak, és kiegészíthetőek a Profiles nemzetközi benchmark-könyvtárában található optimális kompetencia-profilokkal is.)

10. Iparágtól, szektortól teljesen függetlenül, a legkülönbözőbb munkakörökben használják a Profil XT kompetencia felmérést – a rendszer rugalmasságának, cégre, munkakörre szabhatóságának köszönhetően. Az elégedett felhasználók véleménye arra ösztönözte a Profiles-t, hogy a Profil XT-hez 2007-ben megtérülés (ROI-) kalkulátort fejlesszen.

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés