Assessment Center


Vezetői kompetenciák méréséhez a Profiles a normatív Profil XT tesztet javasolja. Kipróbálja az értékelő eszközt?

PXT profil

Egy munkaköri kompetencia profil elkészítése a Profiles online értékelő központjában hét módon történhet. A munkaköri rátermettség  mérése a jelölt vagy munkatárs objektív kompetencia felmérésének eredményét hasonlítja össze az ezen módszerek egyikével készített munkaköri kompetencia profillal.

360-fokos-ertekeles

"A legjobbak kompetencia értékelő eszközöket használnak a tehetségek felméréséhez, jobb kiválasztási döntéseket hoznak, mert jobb rálátásuk van az egyéni kapacitásra és a várható teljesítményre, és az értékelő eszközöket használják a folyamatos fejlesztésekhez is. Egységnyi idő alatt ezekben a szervezetekben kétszer annyian érik el az egyéni hatékonyság kritériumait az újonan kiválasztott munkatársak közül, magasabb az elkötelezettsége a munkatársaknak, és magasabb az összvállalati teljesítmény is."

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány kérdést arra vonatkozóan, milyen témákra, területekre világít rá a Profil XT kompetencia teszt - természetesen a teljesség igénye nélkül:

kompetencia teszt kérdések

Egy nemzetközi kutatás (Aberdeen) szerint, azoknál a cégeknél, ahol értékelő eszközöket (kompetencia teszteket, 360 fokos teljesítményértékelő eszközöket) használnak - összehasonlítva más cégekkel, illetve az értékelő eszközök használatát megelőző időszakkal

  • 28%-kal magasabb az elkötelezettség,assessment center
  • 10%-kal nagyobb a kitűzött üzleti célok elérési aránya,
  • 64%-kal jobb a kiválasztás minősége,
  • 50%-kal alacsonyabb az egy főre jutó kiválasztási költség.

Egy másik, szintén nemzetközi (18 országra kiterjedő) kutatás (Towers Perrin: Global Workforce Study) szerint, azoknál a cégeknél, ahol a munkavállalói elkötelezettség növelését is célul tűzték ki 2009/2010-ben

  • átlagosan 19%-kal növekedett az üzleti eredmény, és 28%-kal növekedett a részvényárfolyam - összehasonlítva az elkötelezettséggel nem foglalkozó cégekkel, ahol ugyanebben az időszakban
  • 32%-kal csökkent az üzleti eredmény, és 11%-kal csökkent a részvényárfolyam.

 Az értékelések segítségével...

Hogy alakult a leghatékonyabb hazai vállalatok sorrendje tavaly az egy főre jutó eredmény alapján? 

Letöltés

További információért - a Profiles kompetencia kutatásaiban használt értékelő eszközökről (kompetencia tesztekről, 360 fokos felmérésekről), és az ezek segítségével elért eredményekről a teljesítménymenedzsment, hatékonyság-növelés területéről - várjuk jelentkezését!

 

 

Ezen a linken a Profiles International esettanulmányai érhetőek el:

→ Call center / contact center / shared service center,

→ Pénzügyi szektor: fluktuáció csökkentése, vezetői hatékonyság javítása, teljesítmény-növelés,

→ Biztosítási szektor: értékesítés-növelés a legeredményesebb kollégák azonosításával, és a kiválasztási folyamat hatékonyságának javításával,

→ Toborzás - Kiválasztás: a fluktuáció csökkentése,

→ Orvosi-, diagnosztikai eszközök kereskedelme: a "top performer" értékesítők azonosítása,

→ Ingatlan-közvetítés: fluktuáció csökkentése az értékelő eszközök segítségével,

→ Kiskereskedelem: 360 fokos felmérés a vezetői hatékonyság javításáért és az értékesítés növeléséért,

 

Iparági tapasztalataink közül egyet-egyet kiemelve:

- értékesítési tréning, ügyfélszolgálati (kommunikációs) tréning kompetencia teszt eredményei alapján bankoknál, biztosítóknál,

- orvoslátogatók, patikalátogatók kiválasztása, értékesítési hatékonyság tréningje, az értékesítési vezetők coaching-ja, coaching-tréningje kompetencia teszt eredményeire és 360 fokos felmérésre alapozva,

- vezetők kiválasztása, talent-menedzsment-, karrier-programja, csapatépítő tréning SSC-ben,

- FMCG területi képviselők értékesítési hatékonyságának növelése, kiválasztásuk támogatása kompetencia tesztek segítségével,

- gyártásban dolgozó csoportvezetők, termelési vezetők, művezetők vezetői tréning programja, önismereti tréning programja, vezetői team team-coaching programja,

- IT-sales, mérnök-értékesítő kollégák kiválasztása kompetencia teszt és assessment center segítségével
 
A Profiles eszközeit KKV-k, nagyvállalatok, bankok, biztosítók, termelő-, gyártó-, kereskedő-, szolgáltató cégek, Legjobb Munkahelyek használják - közel 70000 ügyfél - 120 országban, egészen különböző szektorokban a vállalati eredmények, az árbevétel növeléséhez, a humán tőke-befektetések költségeinek optimalizálásához, a vállalati stratégia megvalósításához.

Iparági tapasztalataink, gyakran benchmark-ként is szolgáló kompetencia profiljaink megismeréséhez várjuk jelentkezését!

Erre a link-re kattintva a Profiles International által készített legnépszerűbb kutatási anyagokat, összefoglalókat érheti el (regisztrációt követően) a teljesítménymenedzsment, kiválasztás, fejlesztés, karrier-, tehetségmenedzsment témakörökben.

Milyen megtérülést lehet elérni a teljesítménymenedzsmentben egy-egy kompetencia felmérés, kompetencia teszt, 360 fokos értékelés használatával? Hogyan változik a tréningek megtérülése, egy-egy vezetői tréning, értékesítési tréning, kommunikációs tréning tananyagának gyakorlatba ültetése, ha megbízható kompetencia felmérés is segíti a munkánkat?

Miért nem érdemes meghozni egy kiválasztási döntést (pl. már egy havi 200.000,- Ft-os bruttó bérköltségű munkakörben), miért nem érdemes belekezdeni egy átszervezésbe, ha nem mérjük a jelölt vagy a meglévő (megmaradó) munkatársak kompetenciáit megbízható kompetencia teszt segíségével?

Erre a linkre kattintva egy esettanulmányunk érhető el (angol nyelven) az elkötelezettség, a teljesítmény és a munkatársak megtartásának javításáról. A hat éve tartó együttműködés eredménye, hogy a vegyipari cég vezetői ma már egybehangzóan állítják: a gyenge teljesítmény oka a legtöbb esetben, hogy a jelöltet nem a megfelelő munkakörbe veszik fel, illetve a kollégát nem a megfelelő munkakörben foglalkoztatják.

Az esettanulmányban bemutatott Profil XT kompetencia teszt kipróbálásának részleteiért várjuk jelentkezését e-mail-ben, vagy a 06 1 200 6876-os telefonszámon!

Az elkötelezettség növeléséhez a Profiles kompetencia értékelő eszközei, teljesítménymenedzsment megoldásai az alábbiakkal járulnak hozzá:

- személyre szabott karrier-tervezés, tehetség-menedzsment programok ("Mi szükséges a tehetségek megtartásához, motiválásához?")

- személyre szabott, egyéni fejlesztési tervek,

- tréningszükségletek meghatározása egyéni és szervezeti szinten, vezetői és nem vezetői munkakörökben,

- coaching javaslatok a munkatárs közvetlen vezetőjének,

- vezetőfejlesztési program, vezetői tréning, mentoring program 360 fokos felmérés alapján.

 

 

A Mol Energiakereskedő volt tavaly a leghatékonyabb vállalat

A Mol Energiakereskedő Kft. volt tavaly a munkahatékonyság, a teljes munkaidőben dolgozó munkavállalóra eső bevétel alapján a leghatékonyabb vállalat Magyarországon, a második helyen az MVM Trade Zrt. áll, a harmadikon az E.ON Földgáz Trade Zrt.

A legsikeresebben értékesítő 10 magyar vállalat: a GVA Robertson Hungary Kft., Unicredit Bank Hungary Zrt., CIB Bank, MOL Földgázszállító Zrt. ...

ElsőElőző12KövetkezőUtolsó
1. oldal / 2

Értékesítési tréning

Assessment Center

Kompetencia felmérés